Jim och Piraterna

Av  Milt On Caniff

Mitt i natten när Jim, Arthur och Hop Sing ligga försänkta i djup sömn, väckas de av stönanden och lösryckta sångstrofer från cellen intill deras. Då dörren mellan cellerna står öppen, gå de in i granncellen och finna där en ung, halvt medvetslös kvinna.

1

»Hör, hon ligger och nynnar ’My old Kentucky home’», sade Arthur. »Hon har guldgult hår, men bredvid henne ligger en svart peruk», mumlade Jim eftertänksamt.

2

Medan den gyllenblonda kvinnan fortsatte att fantisera, förde de tre vännerna ett dämpat samtal om vem hon kunde vara, och varför »Masken» kidnappat henne.

3

»Märkvärdigt men hennes» drag förefaller bekanta», yttrade Arthur. I samma ögon-blick vaknade kvinnan och ropade: »Hjälp! De överfaller och bortför mig!»

4

»Lugna er nu!» sade Arthur. »Vi är inga banditer utan fångar precis som ni, och kan vi hjälpa er på något sätt, skall vi göra vårt bästa alla tre».

5

Så småningom blev den blonda kvinnan helt vaken och reste sig vacklande från sitt läger. Arthur stödde henne och sade: »Tala nu om för oss vem ni är!»

6

»Vad betyder ett namn på denna sida av jordklotet?» svarade hon. »Låt det vara nog, om jag säger, att jag sedan länge varit eftersökt av myndigheterna.

7

Därför har jag hållit mig dold hland den infödda fiskarbefolkningen. Slutligen skaffade jag mig en svart peruk och sökte och fick plats i ett av stadens tehus.

8

Det gick utmärkt alltsamman, och ingen kände igen mig, men i natt blev jag plötstligt överfallen, bedövad och bortförd utan att ana av vem>.

9

»Ni blev säkert kidnappad på befall -ning av en mystisk, maskerad bandit». sade Arthur- »Aha», svarade hon, »ja, honom fruktar jag mindre an den brittiska polisen».

10

Arthur fortsatte att fråga, men hon gav endast undvikande svar, och han lyckade inte komma ett steg närmare gåtans lösning. Vem var hon ?

11

Den spännande fortsättningen följer i nästa nummer av ALLERS :-)